Picture
Ha szeretné felfedezni a jóga varázslatos világát, akkor az alapoktól kell megismernie és elsajátítania ezt a fajta testkultúrát, hogy aztán később minden előnyét élvezhesse.

A jóga sokkal több, mint amit eddig látot belőle; nem csupán testtartás, pózok, technikák és gyakorlatok sokasága, a szellemi alapjait kell először megérteni ha el akarja sajátítani a technikát. Hogy segítségére legyünk jóga-ismereteinek szilárd alapokra való helyezésében, 5 hasznos tippet osztunk meg a jógáról, kezdőknek!

1) jelöljön ki egy helyet a jóga gyakorlatokhoz!

Keressen egy alkalmas helyiséget a lakásában. Ez lehet egy üres mellékhelyiség, vagy egycsendes szoba a ház egy nyugodt sarkában. Ne válasszon zajos helyiséget, mert zavarja a koncentrációt és csökkenti a gyakorlatok. A kellemes helyen való gyakorlás segít az ellazulásban és a gyakorlatok helyes alkalmazásában egyaránt. Találjon továbbá helyet a jógához szükséges kellékeknek is (szőnyeg, matrac…)

2) Szerezze be a szökséges viseletet és szőnyeget!

A jóga gyakorlatok sok mozgást igényelnek és a test olyakor teljesen kicsavart állapotba kerül. Éppen ezért viseljen lesser vagy testhez simuló ruházatot, amely nem akadályozza a mozgásban. A természetes anyagok, mint a pamut és a kender ideális a jógához, mivel lehetővé teszik a természetes levegő áramlását a testben. A múszálas anyagok,mint a spandex és lycra is jó lehetőség, mert egyaránt kényelmesek. Tehát, próbálja ki a különböző anyagokat, amelyek lehetővé teszik, a szabad mozgást. Továbbá ne feledkezzünk meg a jóga matracról sem. A szőnyeg kíméli a testet fekvés, térdelés, ülés és meditáció közben.

3) Fókuszban a test és a lélek

A jóga gyakorlatok célja a test és lélek közötti összhang megteremtése, egyfajta meditative, relaxált állapot elérése, melyben feloldódik és eggyé válik a test és a lélek. Ezért nagyon fontos a koncentráció, a figyelem középpontjában a test és lélek összhangja kell, hogy álljon, csak így lehet elérni a mozdulatok gyakorlása közben a nyugodt lélegzetvétellel összekapcsolt meditációt és testmozgást

4) Vezessen naplót

Ne felejtse el lejegyezni a mestere gondolatait, a tapasztalat, és az észrevételeit. Jegyezzen meg minél több mindent a gyakorlat, stílusok, testhelyzetek, mozdulatok összefüggéseiről, és mindent, amit az órákon tanultak. Ezenfelül írja le a kérdéseket és a meditációs gyakorlatokat, hogy akkor tehesse fel kérdéseit az oktatónak, ha éppen ott van az osztályban. A napló vezetése növeli az önismeretet, ötleteket generál, és segít tanulni a hibáiból.

5) Legyenek reális elvárásai!

El kellett volna reális elvárásokat a jóga. Más szóval, akkor arra kell törekednie, hogy hiteles legyen, nem a tökéletességre. Így a reális megközelítés lehetővé teszi, hogy megismerje képességeit és gyengeségeit. Természetesen nem lehet megtanulni a jógát egy nap alatt, így adjon magának időt, hogy elsajátítsa és fejlessze jógatudását. A tanulás és gyakorlás megkönnyítheti a az életét, és növeli az önbizalmat, amellyel kezelni tudj a kihívásokat és hamarosan a gyakorlatok mesterévé válhat.

A legfontosabb, hogy akkor hatásos, ha egy baráti ölelésként értelmezi a jóga életben betöltött szerepét. Tanulással és elfogasással a jóga kezdő szinten elsajátítható, ezáltal növelheti a testi erejét, tudatosan növelheti koncentrációs képességeit, és végül élni egy egészségesebb, jobb és teljes életet érhet el vele.





Leave a Reply.

    Author

    Write something about yourself. No need to be fancy, just an overview.

    Archives

    August 2012

    Categories

    All