Picture
Sziasztok! Habár már kész voltam a következő bejegyzésem témájával, egy fantasztikus felfedéezés és ötlet nem hagyott nyugodni; ezzel fekszem, ezzel kelek, minden másodpercemben ez foglalkoztat.

Hallottatok már a fogbeültetés módszeréről? Bizonyára nem vagyok egyedül a hiányos fogsorommal. Fogainkat sokféle képpen is elveszíthetjük, az én keresztem valószínűleg az édességek iránti töretlen rajongásom kislánykorom óta.

Sajnos viszonylag hamar szuvasodni kezdtek a fogaim, 30éves koromra már 2 koronával, 3 kihúzott foggal, és 2 töméssel a számban haraptam bele a reggelimbe. Mondanom sem kell, nem voltam éppen magabiztos, amikor széles mosolyra nyílt volna a szám. Inkább eltakartam a kezemmel, vagy ami még rosszabb, kezdtem leszokni a mosolygásról. Jóllehet én csak a mozdulatról szerettem vona leszokni, a mosolygás elmaradásával az életemből is kezdett kiveszni a vidámság.

És akor megcsillant a remény! Kiderült, hogy a férjem egészségbiztosításának a terhére megcsináltathatom a fogaimat! Végre! El nem tudom mondani milyen régóta vágytam már arra, hogy újra magabiztosan mosolyoghassak, és elégedetten nézzek vissza magamra, széles mosollyal a tükörből. A megoldás neve: teljes fogpótlás.

Az új tehnológiának köszönhetően – nevezzük nevén a gyereket: fogbeültetés – újra teljes értékű fogaim lehetnek, amelyekkel ugyanolyan biztosan és erősen rághatok, mintha teljesen egészséges és ép fogaim lennének.

Az implantátumoknak köszönhetően a fogbeültetés implantáció után az új, mesterséges fogak teljesen egyenértékűek az eredeti természetes fogakkal. Újra teljes lehet a mosolyom! Ez a legkorszerűbb beavatkozás a fogpótlás területén, éppen ezért sajnos elég drága, a fizetésemből nem is engedhetném meg magamnak, még egyetlen fogat sem. De az egészsébpénztári számlának hála, most megnyílt a lehetőség a tükéletes mosoly előtt! Jövő héten megyek az első kezelésre, izgulok, és ősuintén szólva kicsit félek is a fájdalomtól, dehát a szépségért szenvedni kell!


 
Picture
Ha szeretné felfedezni a jóga varázslatos világát, akkor az alapoktól kell megismernie és elsajátítania ezt a fajta testkultúrát, hogy aztán később minden előnyét élvezhesse.

A jóga sokkal több, mint amit eddig látot belőle; nem csupán testtartás, pózok, technikák és gyakorlatok sokasága, a szellemi alapjait kell először megérteni ha el akarja sajátítani a technikát. Hogy segítségére legyünk jóga-ismereteinek szilárd alapokra való helyezésében, 5 hasznos tippet osztunk meg a jógáról, kezdőknek!

1) jelöljön ki egy helyet a jóga gyakorlatokhoz!

Keressen egy alkalmas helyiséget a lakásában. Ez lehet egy üres mellékhelyiség, vagy egycsendes szoba a ház egy nyugodt sarkában. Ne válasszon zajos helyiséget, mert zavarja a koncentrációt és csökkenti a gyakorlatok. A kellemes helyen való gyakorlás segít az ellazulásban és a gyakorlatok helyes alkalmazásában egyaránt. Találjon továbbá helyet a jógához szükséges kellékeknek is (szőnyeg, matrac…)

2) Szerezze be a szökséges viseletet és szőnyeget!

A jóga gyakorlatok sok mozgást igényelnek és a test olyakor teljesen kicsavart állapotba kerül. Éppen ezért viseljen lesser vagy testhez simuló ruházatot, amely nem akadályozza a mozgásban. A természetes anyagok, mint a pamut és a kender ideális a jógához, mivel lehetővé teszik a természetes levegő áramlását a testben. A múszálas anyagok,mint a spandex és lycra is jó lehetőség, mert egyaránt kényelmesek. Tehát, próbálja ki a különböző anyagokat, amelyek lehetővé teszik, a szabad mozgást. Továbbá ne feledkezzünk meg a jóga matracról sem. A szőnyeg kíméli a testet fekvés, térdelés, ülés és meditáció közben.

3) Fókuszban a test és a lélek

A jóga gyakorlatok célja a test és lélek közötti összhang megteremtése, egyfajta meditative, relaxált állapot elérése, melyben feloldódik és eggyé válik a test és a lélek. Ezért nagyon fontos a koncentráció, a figyelem középpontjában a test és lélek összhangja kell, hogy álljon, csak így lehet elérni a mozdulatok gyakorlása közben a nyugodt lélegzetvétellel összekapcsolt meditációt és testmozgást

4) Vezessen naplót

Ne felejtse el lejegyezni a mestere gondolatait, a tapasztalat, és az észrevételeit. Jegyezzen meg minél több mindent a gyakorlat, stílusok, testhelyzetek, mozdulatok összefüggéseiről, és mindent, amit az órákon tanultak. Ezenfelül írja le a kérdéseket és a meditációs gyakorlatokat, hogy akkor tehesse fel kérdéseit az oktatónak, ha éppen ott van az osztályban. A napló vezetése növeli az önismeretet, ötleteket generál, és segít tanulni a hibáiból.

5) Legyenek reális elvárásai!

El kellett volna reális elvárásokat a jóga. Más szóval, akkor arra kell törekednie, hogy hiteles legyen, nem a tökéletességre. Így a reális megközelítés lehetővé teszi, hogy megismerje képességeit és gyengeségeit. Természetesen nem lehet megtanulni a jógát egy nap alatt, így adjon magának időt, hogy elsajátítsa és fejlessze jógatudását. A tanulás és gyakorlás megkönnyítheti a az életét, és növeli az önbizalmat, amellyel kezelni tudj a kihívásokat és hamarosan a gyakorlatok mesterévé válhat.

A legfontosabb, hogy akkor hatásos, ha egy baráti ölelésként értelmezi a jóga életben betöltött szerepét. Tanulással és elfogasással a jóga kezdő szinten elsajátítható, ezáltal növelheti a testi erejét, tudatosan növelheti koncentrációs képességeit, és végül élni egy egészségesebb, jobb és teljes életet érhet el vele.


    Author

    Write something about yourself. No need to be fancy, just an overview.

    Archives

    August 2012

    Categories

    All